Mer om mig

Jag bor på Södermalm i Stockholm tillsammans med min man Calle, och två bengaler som heter Jerry & Lewis.
När jag inte är på jobbet så gillar jag att vara ute på stan, eller ute i naturen. Är trädgårdsintresserad och har ett litet torp utanför Uppsala där vi spenderar en hel del tid. Det tråkiga är att säsongen för trädgård inte är världens längsta i Sverige...
Så då reser vi! Alltid till varmare och ljusare platser under den mörka årstiden!
Favoritresemål är Malaysia, Thailand och Costa Rica.
I våras bar det av till en ny favorit, Sydafrika.
Är en "träningsperiodare" som har sprungit midnattsloppet, men som (för) ofta tänker mer på träning än utövar den. Men det ska det bli ändring på:-)

Jag har ätit LCHF sedan början av september -2009. Till en början tänkte jag att jag skulle ge det en vecka eller två. Men när jag gjort det upptäckte jag fördelar (och viktminskning! 3 kg första veckan) som gjorde att jag håller på än. Har gått kurs med "Lifezone-Monique" och blir bara sugen på att lära mig mer om kostens betydelse för hälsan!
Under Hösten -2010 kommer jag att utbilda mig till Lic.Kostrådgivare inom lågkolhydratkost.
Tycker ofta om att laga mat. Men inte alltid, och därför passar denna livsstil perfekt, eftersom det finns mycket bra "snabbmat" att ta till:-)!


9 kommentarer:

 1. Upptäckte just din grymma blogg, och kommer definitivt att fortsätta läsa den! Skönt att läsa om någon annans erfarenheter av det här. Goa recept också som jag tänker låta mig inspireras av :) Har just börjat med lchf och mår väldigt bra av det, fast omgivningen är ju rätt skeptisk...

  SvaraRadera
 2. Hej Erika!

  Kul att höra.-)!

  Ja omgivningen är skeptisk, det är faktiskt nästan det svåraste med LCHF, resten är enkelt:-)! Ingen ifrågasätter om man går på Viktväktarna men när man äter LCHF finns plötsligt måååånga kostexperter i omgivningen som vet precis hur man "borde äta":-)!
  Stort Lycka till!!

  SvaraRadera
 3. Nej men åh! Vad mycket mer man fick reda på om dig här! :) Att du gått på kurs hos Monique (träffade henne i Vansbro i vintras då hon och Anna J D Jacobsson höll presentationer om LCHF) och ska gå utbildningen till lic. kostrådgivare i höst. Är det fortfarande aktuellt?

  Jag bloggade flitigt om LCHF för något år sedan på dessi.se och blev intervjuad av olika tidningar ang. dieten, men sen blev bloggen mest inriktad på träningen och jag skrev inte så mycket om kosten. Började med LCHF den 26:e augusti 2007 och upptäckte äntligen att huvudvärk, gasig mage och halsbränna inte var normalt. Men man vet ju inte att man sovit förrän man vaknar, som man brukar säga :)

  Har sedan dess ätit mer eller mindre strikt men alltid hållit nere på kolhydraterna eftersom jag märker skillnader i energi samt att gaserna kommer tillbaka om jag äter för mycket mjölmat. För att inte tala om att jag blir hungrig snabbare!

  Det ska bli otroligt kul att följa din blogg! :)

  SvaraRadera
 4. Hej Dessi!
  Ja, börjar kursen i september, ska bli jättekul!
  Kul att höra att du hållt på så länge, även om det är mer eller mindre strikt:-)!!
  Tack för ditt inlägg:-)!
  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Hittade din blogg idag och har nu läst flitigt,sparat massor med recept osv ;=) Har "försökt" äta LCHF några månader,men slarvat en hel del..gått ner ca 4 kg..det går trögt även när jag är "striktare"..och nu förstår jag att det beror på att jag äter för lite fett!Ska from idag öka på och se vad som händer! Du har en riktigt bra blogg,kommer att återvända!=) MVH Lena

  SvaraRadera
 6. Hej Lena!

  Tack för att du gillar bloggen!
  För lite fett i början är nog ett vanligt problem... Vi är ju livrädda för det, jag var likadan men det har gått över nu;:-)
  Lycka till!

  //Veronica

  SvaraRadera
 7. Hej, och grattis, bra jobbat.

  Jag har en fråga som jag inte vet vart jag skall vända mig, så jag hoppas att du kan svara.

  Jag och en jobbarkompis började i måndags med LCHF, men nu, två och 1/2 dag senare, så har han drabbats av blodsockerfall, yr och ser dubbelt,
  hur gör man då? och är det farligt?
  Har googlat runt lite men står mest om diabetes och blodsocker, så jag hoppas på dig :-)

  Tack på förhand //Camilla

  SvaraRadera
 8. Hej Camilla!

  Jag är inte läkare och vill inte ge läkarråd...
  Jag tycker det låter som om han måste testa att trappa ner långsammare från kolhydraterna, för så dåligt ska man inte må...

  Hjälper det inte så bör han nog kontakta läkare, det kan ju vara något annat fel som råkar krocka med kostomläggningen, det måste man ju utesluta...
  Lycka till!

  //Veronica

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag hittade hit när jag googlade efter brödrecept, och fastnade i din "brödblogg" :-D så jag har inte hunnit läsa så jättemycket mer av allt det andra du skrivit, men det behövs inte, jag kan redan tala om att jag älskar din sida och kommer att läsa lite mer varje dag!
  Jag och maken började med LCHF för två veckor sedan och är redan helt sålda. Det passar oss perfekt och vi är helt inställda på att fortsätta på obestämd tid, det är så skönt att ha hittat rätt!
  Tack för alla bra recept, det behövs så här i början!
  /Kerstin

  SvaraRadera