Min pajdeg blev ju inte direkt någon succé att skryta om förra gången jag gjorde paj...
Idag var jag sugen på en Ost & Skinkpaj. Kunde ju gjort det enkelt för mig och bara gjort den helt utan pajdeg, för det funkar ju faktiskt perfekt! Enkel och snabb mat.
Dock ville jag testa om man inte kunde få till en bra pajdeg och jag gjorde enligt följande idag:
Ost & Skinkpaj
Recept 4 personer
Pajdeg
100 g smält smör
2 dl Pofiber
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
En nypa salt
Fyllning:
4 ägg
3 dl ost
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Salt, vit & svartpeppar och lite paprikapulver
Skuren rökt skinka
Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda på 150 grader ca 10 minuter.
Häll skinkan i pajen, och häll över fyllningen.
Grädda ca 20 minuter på 225 grader.
Mycket bättre den här gången! Degen kändes mer som pajdeg och Pofibret gjorde att den höll ihop.
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
4 timmar sedan
Den såg ju riktigt läcker ut.... Ska testa hemma själv... Hittade en bra sida där en tjej skrivit en liten bok om LCHF,"mamma äter inget vitt" i pdf-format som man kan printa ut. Den var verkligen intressann. Väl värd att kika in på./Anki
SvaraRaderahttp://www.markazits.com/index.php?option=com_content&view=section&id=5&Itemid=237