Kände mig väldigt nyttig och ekologisk när jag tillagade Nässelsoppa gjord på egenplockade (mest plockade av mina snälla vänner som var med på landet, tack, tack) nässlor.
Piffade även upp soppan med några ekologiska spenatblad, för att det skulle bli extra nyttigt och gott.
Gott blev det! Även skeptikern tog två portioner:-)
Nässelsoppa
Recept 4 personer
1 1/2 dl späda nässlor
1/2 gul lök
Ca 10 blad babyspenat (om man vill)
Ca 8 dl nässelspad
2 dl vispgrädde
4 msk smör
2 st grönsaksbuljongtärningar
Lite peppar och salt
Serveras med hårdkokt ägg
Skölj nässlorna noga i kallt vatten och koka dem sedan 5 minuter i lättsaltat vatten.
Fräs under tiden hackad lök och ev.spenatbladen i smör.
Ta upp nässlorna med en hålslev och lägg tillsammans med löken. Slå på ca 5 dl spad från nässelkoket, häll i buljongtärningarna och låt koka upp.
Mixa därefefter soppan slät, sätt tillbaka på spisen och tillsätt grädde, och ca 3 dl spad till.
Koka upp och servera
Grönt är skönt:-)!
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
4 timmar sedan
Vad härligt med nässelsoppa! Det brukar jag också göra varje vår på de första späda nässlorna. Sååå gott och sååå nyttigt! Det är som att äta våren tycker jag :)
SvaraRaderaBra beskrivet, det var verkligen att smaka på våren:-)!
SvaraRadera