Blev inspirerad av Birgitta Höglunds fina vitkåls-curry, men jag gjorde en enklare latmansvariant...:-)
Vanlig gräddstuvad vitkål som jag kryddade med lite ekologisk buljong och ca 1 msk curry.
Åt detta till ugnsgrillade kycklinglår.
Magiskt gott!!
Vitkålen får först stekas några minuter i smör på låg värme. Sedan puttra med ca 2 dl grädde (för 3-4 portioner ca) i ca 15 minuter. Det ska kräma ihop sig ordentligt. Jag hyvlar vitkålen med osthyveln, då tycker jag det blir lagom strimlor.
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
2 timmar sedan
Roligt att du gillade min curryvitkål.
SvaraRaderaPerfekt med lata varianter också, så länge de innehåller kål, smör och grädde ;)
Ha det bra./Birgitta
Mums, det maste jag testa!
SvaraRadera