Muslie på mornarna är "nyttigt", det har "alla" lärt sig tror jag...:-)
De flesta färdigköpta muslies (heter det så i pluralis...?) är sötade och alla är spannmålsbaserade. Inga bra val alltså.
Men gott kan det ju vara! Jag gör min egen variant. LCHF-vänlig god och fantastiskt nyttig:-)!
Basen är hela linfrön och Psylliumfrön. Sedan tillsätter jag lite hackade valnötter, lite solroskärnor och pumpakärnor.
Lite sånt här på morgonen ger en fantastisk start på dagen och innehåller mycket nyttigt.
T ex kostfiber, Omega 3, protein, E-vitamin, B-vitamin, magnesium, järn, zink, antioxidanter.
Bra för hjärtat, magen, huden, håret, naglar, musklerna, immunförsvaret, ämnesomsättningen...
Massor av nyttiga och mättande fetter och väldigt gott!
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
2 timmar sedan
Ungefär hur mycket tar du av allt du blandar i och hur mycket tar du när du äter frukost?
SvaraRaderakram
Hej!
SvaraRaderaHoppas det går bra för er och LCHF:andet:-)!
Hm, jag höftar...
Men ungefär så här:
25% Linfrö
25% Phylliumfrö
20% Pumpakärnor
15% Solroskärnor
15% Hackade valnötter
Sen har jag ca 2-5 tsk i youghurten. Beror på om det är med bär (då tar jag mindre) eller utan bär(då tar jag mer).