Den här, utan tillsatser, är god utan att smaka för mycket vitlök så det tar bort smaken från räkorna.
Räkorna blir ju godast om man köper de färska. Eller de frysta i lösvikt.
Med recept och diverse tips och råd på vägen, utifrån de erfarenheter jag har, vill jag peppa både mig själv och andra till en nöjdare och lite smalare tillvaro. Och ge ett enkelt svar på den ständiga frågan: Vad ska vi äta idag? Kontakt: info@kostvagen.se
Min mamma gav mig receptet på ett supersnabbt o lika enkelt sätt att göra majonnäs/ ailo. Man behöver inte ha tempererade ingredienser däremot att man lägger i dom i den ordning som det står i receptet. Lägg i mixerkannan: 2 dl rapsolja, 1 ägg o 1-1½ msk valfri vinäger/citron, salt peppar. Kör med mixerstaven i botten. När det börjar tjockna för staven upp och ner tills allt gått ihop. Vitlök om man vill ha aioli, kanske också cayennepeppar.
SvaraRaderaSå enkelt o snabbt!
Det ska jag testa! Annars är ju problemet att äggen inte är samma temperatur som oljan, och det är då jag blir lat och handlar på ICA...:-)
SvaraRadera