Powered By Blogger

söndag 3 oktober 2010

Söndagsmys

Räkor är gott, och det är bra mat. Jag tycker att det är väldigt gott att bara äta räkor och en god aioli. Jag brukar göra aioli själv ibland, men det finns också mycket gott ute i affärerna, helst i delikatessdiskarna.
Den här, utan tillsatser, är god utan att smaka för mycket vitlök så det tar bort smaken från räkorna.
Räkorna blir ju godast om man köper de färska. Eller de frysta i lösvikt. Ett glas vitt vin till är ju inte fel heller...

2 kommentarer:

  1. Min mamma gav mig receptet på ett supersnabbt o lika enkelt sätt att göra majonnäs/ ailo. Man behöver inte ha tempererade ingredienser däremot att man lägger i dom i den ordning som det står i receptet. Lägg i mixerkannan: 2 dl rapsolja, 1 ägg o 1-1½ msk valfri vinäger/citron, salt peppar. Kör med mixerstaven i botten. När det börjar tjockna för staven upp och ner tills allt gått ihop. Vitlök om man vill ha aioli, kanske också cayennepeppar.
    Så enkelt o snabbt!

    SvaraRadera
  2. Det ska jag testa! Annars är ju problemet att äggen inte är samma temperatur som oljan, och det är då jag blir lat och handlar på ICA...:-)

    SvaraRadera