måndag 8 mars 2010

LCHF och semester

Det är en sak att äta rätt vecka ut och vecka in, när allt är som vanligt med jobb och helger osv. Det är en annan sak när det är ledighet och när man är bortrest, antar jag.
Eller rättare sagt, frestelserna blir större och kanske valmöjligheterna blir färre.
Prövningarna blir fler.

Om dygt en vecka åker vi till Sydafrika! Äntligen! Vi har pratat om det i flera år, men sen har det ändå blivit Asien, "som vanligt". Ska bli jättespännande att äntligen göra denna resa!
Har inte som mål att kombinera semester och viktminskning, men har däremot som mål att inte få i mig en massa socker/kolhydrater... Och jag hoppas att det inte ska bli alltför svårt, för jag vill ju inte spendera tiden och vara "besatt" av vad jag ska äta, utan vill gärna att det bara flyter på.

Vi inleder semestern med ett par dagar i Hout Bay, utanför Kapstaden. Där ska vi bo på ett Bed & Breakfast som ser jättemysigt ut, och där vi kan se solnedgångar från balkongen. Solnedgångar där man får sippa på ett glas vitt/rött vin, och inte någon drink...
Men såklart det kommer gå bra! Jag klarade ju utlandssemester utan att börja röka igen, för ca 6 år sedan, och då kan jag klara en utlandssemester utan godis/chips och söta drinkar, det borde ju vara hur lätt som helst:-)?!
Enligt uppgift ingår ägg/bacon i alla frukostar i Sydafrika så det är ju en bra början på dagen i alla fall, som underlättar fortsättningen.

Så här kommer utsikten från frukostbuffén att vara. Juicen ska ju bort från bilden då... Och croassianten... Nemos problemos!

2 kommentarer:

  1. Jag önskar er en trevlig resa. Och jag tror att du klarar dig utan chips o godis. Se till att få i dig annan "godis" så du inte blir sugen. Kanske blir svårt att avstå frukt där, finns väl färsk frukt i överflöd. Men sug in alla nya intryck istället. Det är bara en liten tid av resten av ditt LCHF liv. /Gunborg

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Gunborg!

    Jag ska göra mitt bästa och hoppas att det kommer kännas så enkelt som möjligt!

    /Veronica

    SvaraRadera