tisdag 2 mars 2010

Räkfrossa...

Räkor är ju sååååå gott!
Färska räkor med aioli, mums! Eller ägghalvor med räkor och majonnäs...

Idag gjorde jag lax och räkor, och köpte då djupfrysta räkor på extrapris. De var helt okej i maten, men ska man äta dem lite mer "naturella", då tycker jag verkligen att det är färska räkor som gäller, även om det är dyrare.




Räkgratinerad lax
Recept 4 personer

4 laxfiléer
1 ask färskost (idag blev det vitlök och örter men ta det du är sugen på)
2 1/2 dl vispgrädde
Räkor, så många du vill ha
Lite salt och peppar


Lägg laxen i en ugnsform och salta och peppra lite. Vispa ihop färskost och grädde och häll över. In i ugnen ca 20 minuter på 175 grader.
Skala räkorna och garnera med dem när laxen är färdig.
Servera med t ex färsk kokt broccoli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar