torsdag 22 april 2010

Med spansk touch

Frittata fick det bli idag.

Bäst är att göra i en gjutgärnspanna som man bara kan ställa in i ugnen, men jag har ingen sådan så då hällde jag över frittatan i en pajform och det gick också bra.



Recept för 2-3 personer

4 ägg
1 dl vispgrädde
salt/svartpeppar

1 vitlöksklyfta
1 gul lök
Ca 100 g ruccolasallad

1 dl stark riven ost


Hacka vitlök och lök och fräs i smör.
Tillsätt därefter ruccolan och låt den fräsa så att den blir mjuk.
Häll på äggsmeten och grädda tills det blir en färdig omelett.
Strö sedan över riven ost och in i ugnen på 225 grader ca 6-8 minuter.

Fungerar till valfritt tillbehör: Bacon, stekt fläsk, lax, makrill eller varför inte en helt vanlig korv, som vi hittade i frysen och åt idag.
Och lite fiber & vitaminrik blomkål blev det också:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar