Har länge tänkt testa att göra LCHF-pizza och idag var det dags!
Pizzabrödet gjorde jag med utgångspunkt från mandelbrödet fast med lite förändringar.
Jag tog bland annat ingen ost i smeten och gjorde 1 1/2 sats.
Receptet alltså till en långpanna och pizzan räcker till 4-5 personer:
Pizzabröd:
2 msk fiberhusk
1 1/2 dl skalade sesamfrön
1 1/2-2 dl mandelmjöl(mald mandel)eller Pofiber
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
4-5 ägg
Blanda först de torra ingredienserna och blanda sedan ihop med äggen.
Bred ut tunt i en långpanna på bakplåtspapper.
Förgrädda ca 5 minuter på 225 grader.
Tomatsås:
1/2 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk oregano
1 msk timjan
Lite salt och peppar
Sen är det det bara att välja vad man vill ha på.
Jag hade champinjoner, skinka, salami och tomater på.
Och en påse riven ost, jag valde mozzarella.
Grädda ca 10-15 minuter på 225 grader.
Serverades med en klick bearnaisesås. Inget måste, men kan inte bli fel:-)
En snabblagad och god fredagmiddag!
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
2 timmar sedan
Men mums vad gott det ser ut! Detta ska jag prova till helgen :)
SvaraRadera