lördag 24 april 2010

Ät mycket sparris!

Sparris är en av de grönsaker som innehåller mest näringsämnen. Den är rik på folat, K-vitamin, C-vitamin, A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, mangan, fibrer, B6-vitamin, koppar, niacin, kalium, järn, zink, magnesium, selen och kalcium.
Ja, och sen är det ju så gott också...



Det blev inte bara sparris:-)

Rostasfilé, smörstekta champinjoner, sparris och bearnaise.

3 kommentarer:

  1. Åh så gott det såg ut!
    Vilken trevlig information att sparris är så nyttigt, jag älskar färsk grön sparris som är tillagad i ugnen :)

    SvaraRadera
  2. Mitt problem där är att jag inte tycker det smakar gott alls...sa jag far äta annat istället.

    SvaraRadera
  3. Ja, jag gillar också sparris!
    Även gott att foliegrilla med lite parmesan och havssalt...

    Och Ellen, gillar man det inte så kan man välja andra grönsaker:-) Tror inte att man ska försöka "tvinga" i sig saker bara för att det är nyttigt.

    SvaraRadera