Powered By Blogger

måndag 26 april 2010

Jag älskar fetaost!

Ja, och många andra ostar också, är ju ett ostfreak...

Det är bland annat därför som LCHF är sådan perfekt livsstil för mig, jag får äta goda ostar!
Förut åt jag ibland de där fettsnåla ostarna... De där plastiga 5-10% ostarna som inte smakar någonting... Men som är så magra så man kan ta några extra skivor på mackan...

En fetaoströra är gott till både köttfärsbiffar, en köttbit, eller till att dippa grönsaker i.

Så här gör jag Fetaoströran:

1/2 paket fetaost
ca 2 dl creme fraiche
lite salt
ganska mycket färskmalen svartpeppar.


Mixa med mixer eller mosa fetaosten för hand. Smaka av med kryddorna.
Om man mixar och det blir för "segt", tillsätt lite grädde eller mjölk.



Röran kan varieras med bland annat:
-Lite färska örtkryddor
-Hälften philadelpia/hälften creme fraiche
-Lite pressad vitlök
-Lite pressad citron

Välj en riktigt god fetaost! Jag tycker både Coops (Signum) och Icas fetaost är väldigt god, men smaken är ju delad.
Billig är Apertinan, och den är helt okej också.

2 kommentarer:

  1. har du provat Apetinas "feta" på tetra? Så himla god och krämig! Jag har letat länge efter en mild fetaost som är sådär riktigt krämig och nu har jag äntligen hittat hem. :-)

    SvaraRadera
  2. Nä, den har jag inte testat men jag ska göra det! Krämigt är gott:-)

    SvaraRadera