torsdag 25 februari 2010

En liten rapport från vågen

Nu har jag gått ner totalt 13 kg!

Känns jätteroligt, men ändå känns det som om de största vinsterna även handlar mycket om andra saker:
-Inget mer blodsockerfall! Kunde förut bli helt knäckt om det tog för många timmar innan jag fick mat, och det har kunnat vara ett riktigt orosmoment i vissa situationer, bland annat på resor.
-God mat och jag äter allt jag äter utan dåligt samvete! Mina första veckor kändes det läskigt att blanka av en sås med smör, men när jag såg viktnedgång och märkte fördelarna så blev jag långsamt mindre och mindre rädd.
-Jag slipper att bli helt sänkt efter en måltid utan känner mig pigg när jag har ätit! Inget mer "däcka ihop" efter en pizza.
-Mensvärk helt borta, märktes direkt!
-Jag tycker det är roligare att laga mat nu!

Finns det något negativt?

Ja, att många är så skeptiska! Exakt vad de är skeptiska emot är ibland svårdefinierat, men jag tror att det finns en stor skräck för smör och vispgrädde som inte skall underskattas:-).
Och att många tänker att de minsann inte tänker leva ett liv utan socker och kolhydrater oavsett om de mår bättre eller går ner i vikt!

Det gäller, som jag sagt tidigare, att hitta sin nivå. Sin nivå på hur mycket kolhydrater/socker man kan äta utan att må dåligt elller känna att det framkallar sötsug som är svårt att stå emot.
Min man tar lite socker i kaffet varje helg och tar en öl och och då. Det fungerar bra för honom.
Jag passar mig för socker men 85%-choklad kan jag äta på helgerna utan att det "sätter igång" något. Håller mig dock borta från allt annat godis och all ljus choklad!
Äter jordnötter också ibland på helgerna. Fungerar också bra och är ju gott till vinet:-)

På restaurang ratar jag kolhydraterna som tillbehör men äter såser som säkert är gjorda på lätt-grädde med en mjölredning... Med resultatet att jag känner direkt att man inte uppnår önskad mättnadskänsla, men en babybel eller lite mandlar i väskan får korrigera det i efterhand.

Jag har aldrig haft någon ätstörning eller liknande.
Jag tycker om god mat och godis, och allt jag äter fastnar väldigt lätt på kroppen och så är det. Kilona har inte kommit jättesnabbt utan något här och där och då och då. Och till slut blev de för många:-)

1 kommentar:

  1. Grattis till din viktminskning=)
    Jag känner precis som du, att gå ner i vikt blir som en bonus men att man faktiskt mår bra är SÅ mycket viktigare och dessutom behagligare!

    SvaraRadera