lördag 6 februari 2010

God helgmiddag för två eller många

Efter en härlig långpromenad i vackra Tyresta nationalpark, som för övrigt kändes så annorlunda nu när det är vinter och så mycket snö, så sitter en god lördagmiddag helt rätt!

Den här maträtten har jag bjudit på när vi haft gäster. Man bör då tala tyst om innehållet för annars kan maträtten lätt skrämma gästerna med sitt fett-innehåll...:-) Den har varit väldigt populär bland de som smakat, även bland de som inte tycker så mycket om gorgonzola.
Gillar man inte gorgonzola alls kan man utesluta det såklart!



Jättegott!



Ostgratinerad fläskfilé med gorgonzolasås
Recept 4-5 pers

600 g fläskfile
200 g champinjoner
1/2 gul lök
4 dl creme fraiche
1 msk soja
Ca 50 g gorgonzolaost
1 msk balsamvinäger
salt/peppar

2 dl riven ost av valfri sort


Putsa och skiva fläskfilén och bryn den nästan klar i stekpanna. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form.

Klyfta champinjoner och lök och fräs i lite smör. Tillsätt gorgonzola, creme fraiche, soja och balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen runt fläskfilén och häll därefter den rivna osten ovanpå fläskfilén.
In i ugnen på 200 grader ca 10 minuter.

Servera med blomkålsris eller kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar