-Innan du kommer in i vilka livsmedel som skall uteslutas/kan ätas, lusläs förpackningar, du ska inte äta något som har mer än 5 g kolhydrater/100 g. Jag tycker det är bra om man är väldigt strikt i början (första månaden ungefär) för att sedan långsamt hitta "sin" nivå av kolhydrater som kroppen mår bra av och som kan hålla vikt och sötsug i schack
-Börja med att äta upp fett och protein på tallriken, dvs. spar grönsakerna till sist. Och om du är mätt, ät inte upp alla grönsaker
-Ät långsamt och känn efter. Är jag nöjd? Vill jag ha/behöver jag ha mer mat? Du ska bli mätt men inte proppmätt.
Du kommer automatiskt att slippa sug och blodsockersvängningar om du låter bli kolhydrater och behöver därför inte äta varje måltid som att det är den sista
-Se till att du äter varierad god mat som du tycker om!
-Ät inte för att någon annan äter (”sällskaps-äta”) om du inte är hungrig
-Om du äter frukt, ät helst i samband med måltid
-Om du känner illamående har du antagligen ätit för mycket. Vänta länge innan nästa mål och försök lär dig/känn efter hur mycket mat kroppen verkligen behöver. Du kommer bli förvånad vilka små portioner som räcker!
-Besvär vid kostombyte kan vara huvudvärk, trötthet, lätt yrsel, magproblem. Håll ut, det går över ganska snabbt när kroppen ”tänt av” och sen kommer du förhoppningsvis må bättre än någonsin!
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
31 minuter sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar