måndag 22 februari 2010

Fiffiga tillbehör

Det absolut bästa med att äta t ex gräddstuvad vitkål, blomkålsris eller blomkålsmos eller vad det nu kan vara, det är ju att man får "två i ett". Både "tillbehöret" och "grönsaken" om ni försår hur jag menar.
Enkelt är det i alla fall. En måndagkväll vill man ha enkelt, snabbt och hälsosamt!

Lax med gorgonzola och blomkålsmos

Hur man gör blomkålsmos finns diverse olika variationer på. Idag blev det så här:

Recept blomkålsmos 4 personer

Ca 1 blomkål (modell mindre)
2 dl vispgrädde
ca 50 g smör
salt, vit & svartpeppar



Jag kokade blomkålen i små bitar ca 5 minuter och sen hällde jag av vattnet och kokade den med grädden ca 5 minuter. Krydda, i med smör och mixa med stavmixer eller elvisp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar