Det absolut bästa med att äta t ex gräddstuvad vitkål, blomkålsris eller blomkålsmos eller vad det nu kan vara, det är ju att man får "två i ett". Både "tillbehöret" och "grönsaken" om ni försår hur jag menar.
Enkelt är det i alla fall. En måndagkväll vill man ha enkelt, snabbt och hälsosamt!
Lax med gorgonzola och blomkålsmos
Hur man gör blomkålsmos finns diverse olika variationer på. Idag blev det så här:
Recept blomkålsmos 4 personer
Ca 1 blomkål (modell mindre)
2 dl vispgrädde
ca 50 g smör
salt, vit & svartpeppar
Jag kokade blomkålen i små bitar ca 5 minuter och sen hällde jag av vattnet och kokade den med grädden ca 5 minuter. Krydda, i med smör och mixa med stavmixer eller elvisp.
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
27 minuter sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar