Powered By Blogger

tisdag 20 april 2010

Paj är gott!

Paj är gott tycker jag.
En favorit är Västerbottenpaj. Ingen midsommar eller kräftskiva utan den!
En annan favorit är köttfärspaj.

Jag har ju tidigare gjort tacopaj men en vanlig äggbotten (2 ägg, 2 msk vispgrädde. Vändstek) men visst är det gott med en lite mer frasig botten...?

Testade därför idag att göra en paj med botten av mandelmjöl och smör.

4 dl mandelmjöl
Ca 100 g smör
1 krm bakpulver
1 krm salt

Smälte smöret och blandade ihop med resten. Gräddade i ugn ca 10 minuter på 175 grader.

Sen gjorde jag en köttfärsröra. Och på med en påse gratängost eller annan riven god ost.
In i ugnen igen ca 10-15 minuter tills osten smält.

Det blev tyvärr inte som jag hoppades! Pajdegen, som såg fin-fin ut efter förgräddningen, hade liksom "havererat" och var ingen deg längre. Dock väldigt god smak så ingen katastrof på något vis:-)!
Funderar på vad jag kan förändra till nästa gång... Kanske tillsätta lite fiberhusk eller pofiber som binder ihop? Kanske grädda lite längre?

Har någon ett bra pajbotten-recept utan ägg så dela gärna med dig!

1 kommentar:

  1. Hmmm, jag ska kolla med mamma, jag vet att hon gjorde om "sin" paj så jag kunde äta den, och det var nog med mandelmjöl. Alltså inte såndär ägg-botten som det är i Tacopajen i Airams recept.
    Återkommer (bara jag kommer ihåg det;) !!)

    SvaraRadera