Nu grillas det för fulla muggar. Sommaren är kort i Sverige, och det fina vädret är ännu kortare så man får passa på.
Här är tips på en god grillmåltid:
Grill & Grönsaksspett
Recept 4 personer
Ca 600 g Rostasfilé (eller annat nötkött)
Marinad:
2 dl rödvin
1-2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
3 msk färska kryddor som timjan, basilika, orgeganoSkär köttet i 2 cm stora bitar.
Finhacka rödlök och vitlök och blanda i kryddor.
Lägg i köttet och låt
marinera minst 4-5 timmar!Trä därefter upp på spett och salta och peppra köttbitarna.
Grilla ca 3 minuter.
Grönsaksspett:
Aubergine
Paprika
ZucciniSkär grönsakerna i kuber. Pensla på marinaden, låt dra ca en halvtimme och trä därefter upp på spett.
Marinad:
Olivolja
Vitlök
Salt/peppar
Färska örterJag serverade bearnaisesås till. Både vanlig och med chilismak. Tyckte nog att den vanliga passade bäst.
Åh, det ser mumsigt ut! Tack för tipset! Man låser sig så lätt vid det "gamla vanliga" på grillen, men detta ska jag prova nästa gång!!=)
SvaraRaderaDu har en jättefin blogg som jag kollar in på en liten stund varje dag!
Mvh Åsa-Maria
Tack Åsa-Maria:-)!!
SvaraRaderaJa, man gör lätt det "gamla vanliga" men det finns ju såååå mycket spännande att testa vid grillen!