måndag 28 juni 2010

Gott grilltips på spett


Nu grillas det för fulla muggar. Sommaren är kort i Sverige, och det fina vädret är ännu kortare så man får passa på.

Här är tips på en god grillmåltid:

Grill & Grönsaksspett
Recept 4 personer

Ca 600 g Rostasfilé (eller annat nötkött)
Marinad:
2 dl rödvin
1-2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
3 msk färska kryddor som timjan, basilika, orgegano

Skär köttet i 2 cm stora bitar.
Finhacka rödlök och vitlök och blanda i kryddor.
Lägg i köttet och låt marinera minst 4-5 timmar!
Trä därefter upp på spett och salta och peppra köttbitarna.
Grilla ca 3 minuter.

Grönsaksspett:
Aubergine
Paprika
Zuccini

Skär grönsakerna i kuber. Pensla på marinaden, låt dra ca en halvtimme och trä därefter upp på spett.
Marinad:
Olivolja
Vitlök
Salt/peppar
Färska örter


Jag serverade bearnaisesås till. Både vanlig och med chilismak. Tyckte nog att den vanliga passade bäst.

2 kommentarer:

  1. Åh, det ser mumsigt ut! Tack för tipset! Man låser sig så lätt vid det "gamla vanliga" på grillen, men detta ska jag prova nästa gång!!=)

    Du har en jättefin blogg som jag kollar in på en liten stund varje dag!

    Mvh Åsa-Maria

    SvaraRadera
  2. Tack Åsa-Maria:-)!!

    Ja, man gör lätt det "gamla vanliga" men det finns ju såååå mycket spännande att testa vid grillen!

    SvaraRadera