För bra inspiration över vad jag skulle göra med min makrillfilé!
På temat "Makrill á la hotell Lysekil", där orginalet då var panerad (i mjöl) makrill och färskpotatis.
Mjöl och färskpotatis valdes bort. (Färskpotatisen kommer inte väljas bort hela sommaren!) och jag serverade blomkålsmos till.
Det var också väldigt gott.
Tyvärr är jag ensam om att gilla fisk här hemma (om man bortser från katterna såklart!) så det blev ingen succé.
Förutom hos mig såklart, för jag tyckte det blev fantastiskt gott och vill verkligen rekomendera det:-)!
Makrillfilé i dillsås
Recept 3-4 personer
Några färska makrillfiléer eller 1 paket frysta
Smör
1 1/2 dl dill
2 dl vispgrädde
Salt/peppar
Stek fisken på hög värme i (mycket) smör så den får färg, någon minut på varje sida.
Salta/peppra och häll på grädden och dillen och låt puttra ihop ca 10 minuter.
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
6 timmar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar