onsdag 16 juni 2010

Vin

Har märkt, och helst senaste månaderna, att jag inte kan dricka så mycket vin längre...
Två glas och man är jätte-yr...
Har hört att det finns någon koppling till kolhydraterna där, men kan inte mer i ämnet.
Men såklart måste det ju även finnas någon koppling till viktminskning, antar att man tål mindre när man väger mindre...

Igår var jag ute med några kollegor och drack 3 1/2 glas vin. Kom inte hem sent men känner mig helt sänkt idag, synd om mig:-)

En fördel är i alla fall att det blir väldigt billigt att inte kunna dricka så mycket:-)!


Vad har ni för erfarenheter av alkohol och LCHF?

4 kommentarer:

  1. Precis likadant för mig, och jag har inte gått NER i vikt. ;)

    Blir väldigt påverkad av ett/två glas vin med låg procenthalt.

    IOGT-NTO nästa? :)

    Soliga hälsningar!

    SvaraRadera
  2. Hm, intressant!

    Man får vara försiktig, helt klart:-)!

    Hälsningar
    Veronica

    SvaraRadera
  3. Vill man verkligen gå ner i vikt så rekommenderas det att man håller igen på alkoholen och helst avstår helt. Kroppen behandlar alkoholen på samma sätt som kolhydrater: Det är lättillgängligt bränsle som förbränns först av allt. Dessutom finns det vissa personer som får ökad aptit i samband med alkohol och risken är att suget blir för starkt efter förbjuden mat. Den negativa effekten blir då dubbel. För mig fungerar den som en trigger och därför så undviker jag vinet, tyvärr, fastän jag älskar roséviner....

    SvaraRadera
  4. Hej Anki!

    Intressant att se hur olika det är från person till person!
    Jag har inte hållt igen på alkoholen mer än före LCHF (ja annat än att man tål mindre:-)) och har ju gått ner i vikt ändå. Hade kanske gått ner snabbare om jag låtit bli, men det är det inte värt för mig, som tycker om ett glas vin eller två till en god middag.

    Man får testa sig fram tror jag, och se hur man reagerar på olika saker.
    Rosévin en ljummen sommarkväll är inte fel:-)!

    //Veronica

    SvaraRadera