måndag 9 augusti 2010

Ganska enkel middagsgäst

Jag tycker nog själv att man är relativt enkel som LCHF:ätande middagsgäst. Så länge det inte är pasta som serveras så kan man lösa det mesta med en klick smör eller ost.

Hos svärföräldrarna erbjöds grillad köttfärsbiff och en jättefin sallad med blandad sallad, tomater, gurka, lök och päron i. Lite olivolja och salt och peppar på det. Gott! Men maträtten blev för light för mig så jag gjorde ett kryddsmör med vitlök och lite färsk hackad persilja och då blev det perfekt och såklart ännu godare också.

Svärföräldrarna äter light och socker och mackor och industrimuffins, Kellogs All Bran och lättfil till frukost och svärfar kör lite Xenical på det och har diabetes typ 2...
Nä, LCHF fungerar inte för alla, för man måste vilja själv också:-)...

6 kommentarer:

 1. Mina svärföräldrar och föräldrar äter också som dina svärföräldrar gör. Svärfar fick "Diabetes nej tack" av Litsfeldt när han fyllde år och den ville han ha. Hoppas de tar till sig. Min mamma försöker jag få att sluta köpa hem Becel, lightskräp och alla bullar men det är envist och svårt på den fronten. Hon vill ju inte bli fet ;-)

  Nåja, alla väljer sitt som sagt.

  /Heléne

  SvaraRadera
 2. Tänk om folk kunde sluta vara så fettskrämda...men vill dom peta i sig E621, bensin å annat skit så...inte mycket man kan göra förrän de själva kommer på det ljuva livet med lchf!=)

  Åsa-Maria

  SvaraRadera
 3. Svar: Tack sa mycket Veronica! Det känns toppen, även om det blev ett par hekto plus denna vecka...ligger dock fortfarande pa -20 sa det är lugnt ;-)

  Tack för en superbra blogg förresten =)

  SvaraRadera
 4. Du har fatt en award av mig, kika in pa bloggen =)

  SvaraRadera
 5. Älskar din blogg och tänkte bara säga att Du har en award att hämta på min blogg! ;)

  SvaraRadera
 6. Heléne:
  Folk är envisa i sin tro:-). Mitt bästa knep är att bjuda folk på LCHF-mat så de fattar hur gott det är och ser själva att man inte bara äter smör och bacon... (och ändå blir smalare!).

  TACK för blogg-awarder:-)!!

  SvaraRadera