måndag 16 augusti 2010

Jordnötssås är gott!

Välj ett jordnötssmör utan socker och andra konstigheter (t ex palmolja)-kolla burkarna...
Kung Markatta är ett märke som funkar. Eller det här jordnötssmöret från Green choice.

Kyckling i jordnötsås
Recept 4 personer

4 kycklingfiléer
Smör att steka i

4 (rejäla..) msk jordnötssmör
2 dl kokosmjölk. Välj en krämig sort! Jag valde coconout cream från Blue Dragon.
1 dl vispgrädde
1 tsk sambal olek eller lite chilikrydda/cayennepeppar
1 msk lime (inte nödvändigt men gott)
Eventuellt 1 msk soja (för färgens skull)


Fräs kyckllingen i bitar så att den blir genomstekt. Häll på grädde, kokosmjölk, sambal olek och lime och låt koka upp. Tillsätt sedan jordnötssmöret och låt "gucka ihop" sig ca 5-7 minuter.
Servera som det är eller med blomkålsris.

3 kommentarer:

  1. En av mina favoriter helt klart. Ser väldigt gott ut det där. Du är en stor inspirationskälla!
    Dock köper jag inte jordnötssmör utan gör själv... bara att mixa nötter som dom är eller tillsammans med smör.

    SvaraRadera
  2. Tack för det!
    Och tack för det enkla tipset, hahaha! Ja, hur svårt låter det liksom? Ändå har jag aldrig tänkt tanken... Nästa gång blir det EGET jordnötssmör, tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Haha, va komiskt! Jag hittade en matlåda i frysen med kyckling i jordnötssås som jag åt idag, å så lagar du det till middag.=)) Det är ju så gott!! Jag hade blomkålsmos till. Mums!!

    SvaraRadera