torsdag 12 augusti 2010

När pastasås blir...Köttgryta-eller nåt...

Grundidéen till den här såsen är en tidigare favoritpastasås.
Funkade bra även utan pasta!
Vi behöver inte pasta. Pasta är mjöl och innehåller inget livsnödvändigt. Jag åt pasta säkert 3 dagar i veckan förut, men nu saknar jag det inte alls! Förutom Lasagne, men det har jag ju löst:-)
Det känns mycket bättre utan pasta så att blodsockret inte behöver åka berg & dalbana och leda till att man fattar ogenomtänkta beslut kring ätande...

Lövbiffgryta
Recept 4 personer

400-500 g lövbiff
1 röd eller gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Svamp enligt önskmål (jag hade kantareller och skogschampinjoner)
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 dl riven parmesanost

Salt/peppar

Skär lövbiffen i mindre bitar och fräs den i en panna med vitlök och hackad lök. Tillsätt dijonsenap, grädde, riven parmesanost och creme fraiche och låt puttra ihop en stund så att det blir en krämig röra.
Serveras med någon lämplig grönsak eller kanske blomkålsris.

1 kommentar:

  1. Det där ska jag testa någon dag! Älskar senapsgrytor. :)

    SvaraRadera