fredag 27 augusti 2010

Inte LCHF men ändå

Svärföräldrarna bjuder på mat:
5% köttfärs i köttfärsbiffarna, lök, massor av grönsaker (inget fel!). Men HUR blir man mätt?? Jag undrar...
Som tur är hade de köpt ett paket smör åt oss så vi kunde ta några smörklickar på biffarna. Hur de blev mätta undrar jag fortfarande, man blir inte mätt på lågfettsprotein och blomkål/broccoli, så är det bara!
Fast de undrar fortfarande om "ni ska fortsätta så mycket mer nu" Med LCHF alltså...:-)
Yes!! För jag gillar känslan av att vara mätt länge och aldrig sugen...

2 kommentarer:

 1. Ibland hör jag också från folk just det här med "hur länge ska du hålla på med det där då?". Hela livet!! Jag byter aldrig bort detta mot de gamla vanorna! Nu för tiden är det smör, grädde , bregott och annat gott i kylen när man öppnar den! Vem vill INTE ha det liksom.=))

  Igår lagade jag en jättegod rätt till våra gäster. Jag förstekte skinkschnitzel i smör och saltade och pepprade, sen lade jag köttet i en ugnsform och blandade creme fraiche, lite grädde, mixade soltorkade tomater och en skvätt kalvfond, hällde röran över köttet och gratinerade en stund tills det bubblar. Vi hade en god blandsallad med olika bra grönsaker, fetaost (och även lite melon faktiskt), samt en oljedressing i. De andra fick ris till. Attan va gott det var! Å jag var inte sugen alls att ta ris till, för det godaste är ju ändå själva huvudingrediensen, ris/pasta/potatis är ju bara fyll!=)) Det blev t o m över så nu vet du vad jag åt till frukost! Hihi!

  Kram Åsa-Maria

  SvaraRadera
 2. Låter jättegott!
  Och sallad med frukt tycker jag är mums ibland. Brukar ha päron i, gott!

  SvaraRadera