Powered By Blogger

söndag 7 februari 2010

LCHF Thaimat

Jag älskar Thai-mat! Så mycket att jag till och med är sugen på det efter att jag kommit hem från resor i Thailand. Jag har alltså inte kastat mig över falukorven och knäckebrödet när jag kommit hem, utan jag har lagat mer Thaimat!
På senaste Thailands-resan gick vi matlagningskurs. En jätterolig dag, och jag vill verkligen rekomendera det om du åker till Thailand och tycker om maten!
Bara att laga mat utomhus är ju så mysigt och inspirerande. Om än varmt:-)!


Sedan september när jag började äta LCHF har jag haft lite svårt att tänka mig Thai-mat utan ris. Och vad ska man egentligen bli mätt av? Thai-mat är ju generellt inte fet, hmmm...
Idag har jag löst det!
.


Grön Curry med kyckling

Recept 4-5 personer

3-4 kycklingfileer beroende på storlek
2 st charlottenlökar
1 paprika
1 burk kokosmjölk
2-4 tsk grön currypasta (eller röd, eller masaman-curry)
4 msk cocosa (den med kokossmak)
Några kaffirlime leaves (finns även att köpa i vanliga mataffärer)
Saften av 1/2 lime
1 msk fisksås

1/2 blomkål




Skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg dem i en gryta/kastrull med tjock botten.
Slå på kokosmjölk och grön curry och rör ihop. Låt koka till kycklingen är nästan klar (ca 10 minuter, beror på hur stora bitarna är).
Skär löken och paprikan i mindre bitar och häll i den när det kycklingen börjar bli klar.
Låt koka tillsammans ca 5 minuter.
Stäng av värmen och häll därefter i fisksås, några kaffirlimeblad, cocosan, och pressa limen.

Häll upp i djupa skålar och servera med blomkålsris.

Jag är verkligen nöjd med resultatet! Det blev gott och det blev mer fett än normalt, vi blev mätta.
Det enda negativa var en lite oljig yta som blev av cocosan, men det blev väldigt god och fin kokossmak.
Och blomkålsris är ju fantastiskt! Både "grönsak och ris i ett".

3 kommentarer:

  1. Vilken perfekt blogg för en LCHF-nybörjare som mig....här kommer jag å hänga OFTA=)

    SvaraRadera
  2. Välkommen:-)! Hoppas du hittar nåt som passar.

    //Veronica

    SvaraRadera
  3. Vad är cocosa? vart hittar jag de?

    SvaraRadera