Powered By Blogger

måndag 2 augusti 2010

Pannkaksfest!

Snabbmat. Är ju bara hemma och packar om lite och vill inte stöka ner i köket.
Perfekt med pannkaka då.
Sist jag gjorde pannkaka var längesen och då gjorde jag lite annorlunda.
Nu blev jag inspirerad av Anna Halléns fina pannkakstårta!

Dessa pannkakor är såååå mycket bättre för blodsockret än de som innehåller mjöl och som serveras med sockrad sylt! Och man håller sig mätt länge också utan att känna sig däst...

Recept Pannkakor
2-3 (2 mycket hungriga...)personer

5 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver (kan uteslutas men inte om man gillar vanilj)


Serverades med hallongrädde.
Frysta hallon krossades med gaffel och blandades med vispad grädde=mycket fin glasskänsla. För er som är många i familjen och som tycker att det är tråkigt att steka pannkakor är det här perfekt, för man orkar inte så många...:-) Även bra för diabetiker, glutenallergiker och alla oss andra:-)!

5 kommentarer:

  1. Är det den där lilla burken med vaniljpulver som är ganska dyr som du menar då? Måste testa göra dessa pannkakor och det vaniljpulvret har jag hemma. Om det nu heter så, men det är nått vanilj iaf som jag fick tips om på någon LCHF sida. :)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Länkade hit och ska prova ditt pannkaksrecept en dag! :) TACK för tipset!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Ja, testa, jag blev supernöjd och hoppas ni blir det också:-)!!

    SvaraRadera
  4. Hej du, räknar egentligen points med VV men föredrar ändå att äta så lite kolisar som möjligt. Får man fråga hur många pannkakor det blir av en smet? Så jag kan räkna ut pointsantalet par st alltså.

    SvaraRadera
  5. Hej Erica!

    5-6 pannkakor blir det.

    //veronica

    SvaraRadera