torsdag 7 januari 2010

Alla dessa frestelser...

Hela tiden, varje dag nästan, är det någon som tycker att man ska äta något "bara idag", för att :"jag har bakat fikabröd/bröd", "jag har gjort chokladtryffel", "det här kondiset har ju världens godaste bullar" eller "någongång måste du ju unna dig"...
Puh, en kamp!

Idag åt jag en hemlagad Bailystryffel som en kollega gjort. Jättegod, kan tilläggas! Och det är ju inte så att jag nu tror att det blir totalkatastrof och att jag har förstört min LCHF-diet, men ändå vet man ju att det är "många enstaka gånger" som leder till att man tappar fokus och misslyckas! Det har ju hänt förr... "Men nu är det ju semester", den största boven i dramat. Som kan bli hur lång "semesterperiod" som helst.

Hur hanterar ni frestelser och tryck på att man ska äta än det ena, än det andra? Finns det några bra tips?

3 kommentarer:

 1. Ja, det är svårt att stå emot. Men jag brukar säga att jag inte bantar om någon frågar. För jag har tänkt att detta skall bli min livsstil. Att försöka lämna bort bröd framför allt. Att äta bröd har gjort och gör mig tjock. Och att äta sötsaker är ju bara borta nu när sötsuget försvunnit. Men visst, det är svårt att stå emot. Jag har inget bra tips, utan försök att tänka positivt och tänka dig sund och frisk. Inga hemlagade tårtor o kakor o godis gör dig frisk.
  Kämpa på, jag försöker det.

  SvaraRadera
 2. Jag tänker ju också att det ska bli en livsstil. Med YTTERST få undantag.
  Men sen känner man sig lite taskig som inte vill smaka något gott som någon annan anstängt sig för att göra...
  Jaja, jag får verkligen försöka att hålla undantagen till ett totalt minimum helt enkelt!

  SvaraRadera
 3. Det vore fint om man kunde förklara att den där muffinsen skulle göra att fortsatte agen med att tjuväta resterna, panikköpa choklad på vägen hem och kasta i sig ett paket glass på kvällen utan attt vänta på att det tinar..
  Men det kan man inte riktigt, man får säga "nej tack, jag är inte sugen" för förhoppningsvis är maninte sugen :)

  SvaraRadera