lördag 16 januari 2010

Med smak av sommaren

I somras var det ett riktigt bra kantarellår kring vårt landställe.
Bara runt tomten så hittade vi tillräckligt för några goda kantarellstuvningar i somras till en grillad köttbit, och jag förvällde och frös in många också.
Nu var det sista portionen som gick åt:-(.

Ser fram emot en ny sommar med massor av nya kantareller!

Till svampstuvningen, som kompletterades med lite färska champinjoner, stekte jag några lövbiffar.



Kantarell/svampstuvning
Recept 4 personer


Svamp, så mycket man vill och har hemma
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
ca 2 msk soja
en skvätt rödvin (kan utesutas)
Salt/peppar

Fräs svampen i lite smör och tillsätt därefter grädde/creme fraiche, soja och rödvin. Låt koka ihop ca 5 minuter, krydda och smaka av.

Servera med en god köttbit eller köttfärsbiffar.

1 kommentar: