I somras var det ett riktigt bra kantarellår kring vårt landställe.
Bara runt tomten så hittade vi tillräckligt för några goda kantarellstuvningar i somras till en grillad köttbit, och jag förvällde och frös in många också.
Nu var det sista portionen som gick åt:-(.
Ser fram emot en ny sommar med massor av nya kantareller!
Till svampstuvningen, som kompletterades med lite färska champinjoner, stekte jag några lövbiffar.
Kantarell/svampstuvning
Recept 4 personer
Svamp, så mycket man vill och har hemma
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
ca 2 msk soja
en skvätt rödvin (kan utesutas)
Salt/peppar
Fräs svampen i lite smör och tillsätt därefter grädde/creme fraiche, soja och rödvin. Låt koka ihop ca 5 minuter, krydda och smaka av.
Servera med en god köttbit eller köttfärsbiffar.
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
6 timmar sedan
Det där såg riktigt smaskigt ut!
SvaraRadera