onsdag 6 januari 2010

Enkel och god festmiddag med kyckling eller annat kött!

Kyckling med blomkålsris


Recept ca 4 personer

Kyckling, fläskfile eller biff, ca 150 g per person
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl vanlig soja
1-2 tsk sambal olek (beroende på hur starkt du vill ha det)
5-10 champinjoner
Eventuellt en skvätt kalvfond eller rött vin


Skär köttet i lagom stora bitar och lägg i ugnsäker form.
Blanda ihop ingredienserna till såsen (vispas ihop) och häll över köttet.
In i ugnen ca 40 minuter på 175 grader.

Dela champinjonerna i lagom bitar och rör ihop med grytan efter att 40 minuter har gått. Låt stå i ugnen tillsammans 10-15 minuter till.

Serveras som det är eller med blomkålsris!
Blomkålsris:
Riv blomkål på grova sidan på rivjärnet.
Koka ca 1-2 minuter-häll av i durkslag.
Salta / peppra enligt önskemål

2 kommentarer:

  1. Kanon sida Kalle, tummen upp. :o)

    SvaraRadera
  2. Tack:-) Försöker snygga till det här och var, och vi börjar bli sugna på ny kamera, men kul om det kan inspirera lite:-)

    SvaraRadera