Köttfärsbiffar kan man göra i många varianter med olika tillbehör.
Idag gick det mycket i ostens tecken.
Fetaostbiffar med röra
Recept 4 personer
Ca 500 g köttfärs
1 dl vispgrädde
2 msk krossade linfrön
1/2 riven gul lök
2-3 msk frysta örtkryddor. Antingen basilika eller örtkryddor provencale.
Salt & peppar
1/2 paket fetaost, rives grovt eller hackas
Blanda grädden med linfröna och låt dra några minuter.
Rör sedan i köttfärs, lök, fetaost och kryddor.
Stek biffarna tills de är klara.
Fetaoströra
1/2 paket fetaost (det som blev kvar från biffarna)
2 dl creme fraiche och/eller turkisk/grekisk yougurt
Svartpeppar
Mixa ihop med gaffel eller mixerstav om du vill ha finfördelat. Servera till biffarna.
Idag gjorde jag många biffar, för det är perfekt att ha i frysen!
Då stekte jag dem halvklara, sedan fick de bli färdiga i ugnen ca 10 minuter med lite riven ost på...
Frysta kryddor har jag alltid hemma! Helst denna årstid när de färska kryddorna är lite klena.
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
-
Beställningsbar bakbok Jag fick just veta att Baka med frukt & grönt – En
glutenfri blandning av sött och salt går att beställa på både Bokus och
Adlibris ...
6 timmar sedan
Oh, va gott det låter... måste jag testa någon dag... =)
SvaraRadera