onsdag 13 januari 2010

Dagens köttfärsbiffar

Köttfärsbiffar kan man göra i många varianter med olika tillbehör.
Idag gick det mycket i ostens tecken.



Fetaostbiffar med röra

Recept 4 personer

Ca 500 g köttfärs
1 dl vispgrädde
2 msk krossade linfrön
1/2 riven gul lök
2-3 msk frysta örtkryddor. Antingen basilika eller örtkryddor provencale.
Salt & peppar
1/2 paket fetaost, rives grovt eller hackas

Blanda grädden med linfröna och låt dra några minuter.
Rör sedan i köttfärs, lök, fetaost och kryddor.
Stek biffarna tills de är klara.

Fetaoströra

1/2 paket fetaost (det som blev kvar från biffarna)
2 dl creme fraiche och/eller turkisk/grekisk yougurt
Svartpeppar

Mixa ihop med gaffel eller mixerstav om du vill ha finfördelat. Servera till biffarna.

Idag gjorde jag många biffar, för det är perfekt att ha i frysen!
Då stekte jag dem halvklara, sedan fick de bli färdiga i ugnen ca 10 minuter med lite riven ost på...
Frysta kryddor har jag alltid hemma! Helst denna årstid när de färska kryddorna är lite klena.

1 kommentar:

  1. Oh, va gott det låter... måste jag testa någon dag... =)

    SvaraRadera