Idag gick det mycket i ostens tecken.
Fetaostbiffar med röra
Recept 4 personer
Ca 500 g köttfärs
1 dl vispgrädde
2 msk krossade linfrön
1/2 riven gul lök
2-3 msk frysta örtkryddor. Antingen basilika eller örtkryddor provencale.
Salt & peppar
1/2 paket fetaost, rives grovt eller hackas
Blanda grädden med linfröna och låt dra några minuter.
Rör sedan i köttfärs, lök, fetaost och kryddor.
Stek biffarna tills de är klara.
Fetaoströra
1/2 paket fetaost (det som blev kvar från biffarna)
2 dl creme fraiche och/eller turkisk/grekisk yougurt
Svartpeppar
Mixa ihop med gaffel eller mixerstav om du vill ha finfördelat. Servera till biffarna.
Idag gjorde jag många biffar, för det är perfekt att ha i frysen!
Då stekte jag dem halvklara, sedan fick de bli färdiga i ugnen ca 10 minuter med lite riven ost på...
Frysta kryddor har jag alltid hemma! Helst denna årstid när de färska kryddorna är lite klena.
Oh, va gott det låter... måste jag testa någon dag... =)
SvaraRadera