onsdag 22 september 2010

Chokladen har kommit!

Efter lite detektivarbete hittade jag min nya favoritchoklad på webben och beställde "för minst 200 kronor". Om någon hittar den här chokladen någonstans i Stockholm, hör av er! Jag tittar i de chokladbutiker jag passerar men ändå ingen lycka...

Mörk, fin choklad triggar inte mitt sötsug. Dvs jag kan ta EN bit utan att känna att jag måste ha fler... Det kan jag inte med t ex Anton Bergs 63% mintchoklad, där gick halva kakan snabbt=inte köpa den mer... Däremot njuter jag verkligen av denna fantastiska choklad till ett glas vin eller till en kopp te (ja, det funkar:-)). Nu testade jag även den med Kanel och Chili (häftig smak!) och den 75%-iga, har inte testat än.
Ni som kan äta choklad, testa gärna denna Kallari 85% om ni hittar den:-)
Förutom att den är fantastiskt god, organisk, rättvisemärkt osv, så kommer den från det enda bondekooperativet i världen som skördar, marknadsför och får hela vinsten av sin tillverkning!

Äter ni choklad och vad är era favoriter?

2 kommentarer:

  1. Det var en dyr choklad, vad är det för speciellt med den?

    Jag älskar mörk choklad, med en kakaohalt på över 80 %. Men ingen speciell favorit vad jag kan komma på.

    SvaraRadera
  2. 44 kronor för 70 gram. Tycker det är helt okej när jag vet att jag stödjer en ekologiskt hållbar produktion OCH äter fantastiskt choklad!
    Det speciella är nog att den inte är bitter fast den är så mörk och att den heller inte är söt. Och en del vaniljsmak tror jag gör det hela perfekt:-) Det är organisk kakaomassa, kakaosmör, vanilj och råsocker i den.

    SvaraRadera