måndag 27 september 2010

Vilt

Renskav är gott, har även ni som inte bor i Norrland testat det:-)?

Idag gjorde jag en enkel gryta och åt med lite lingon och broccoli. Det stod på förpackningen att man kunde servera äggröra till, och varför inte?

Renskavsgryta
Recept 4 personer

2 paket fryst renskav (för oss som inte får tag i det färskt...)
5 champinjoner (eller kantareller!)
2 msk soja
3 1/2 dl vispgrädde
2 dl lagrad ost t ex prästost eller parmesan
2 msk timjan
Salt/peppar


Bryn renskaven när den är fryst i en stor klick smör. Peta isär den med en gaffel. Lägg i skivad svamp. Låt bryna tills det fått färg. Häll på osten och grädden. Krydda och häll på sojan. Färg på middagstallriken, det gillar jag!

2 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar=) Det är ju helt super att du lägger upp en massa recept. Jag ser fram emot att prova dom framöver=) Om det blir så att du fortsätter kika i min blogg, så skulle jag bli jätteglad om du vill kommentera när jag skriver om vad jag äter, är väldigt osäker och rädd för att göra fel nu innan jag lär mej. Så lite feedback vore toppen om du har tid och lust? =)

  SvaraRadera
 2. Dandelion: Jag HINNER tyvärr inte läsa bloggar eller hålla på med enskild kostrådgivning förutom det jag gör genom mitt företag och här på bloggen.
  Generellt tips är mycket fett och lite kolhydrater...:-)

  Sen är alla olika individer, lever på olika sätt, tränar på olika sätt, har olika problematik kring maten och därmed olika behov...
  Hälsningar
  Veronica

  SvaraRadera