lördag 4 september 2010

Det bästa med LCHF!

Ja, det finns ju massor med saker! T ex fantastiska frukostar som man blir riktigt glad av! Lite bacon, ägg, kaffe/te, youghurt, hallon, kanske lite vispgrädde till kaffet. Det är skillnad på hallon och hallon förresten, jag köper de här krav-märkta, inte främst för att de är kravmärkta utan för att de är godast! Och kanske är de godast för att de är kravmärkta... Men det bästa är ändå känslan av att bara vara... Att bara äta bra och aldrig, aldrig börja om. Aldrig, tänka: "Jag borde inte ätit det här idag men i morgon kan jag kompensera genom träning/äta sallad..." eller på affären "Jag köper den här snickersen idag för att det är en så rolig/tråkig dag..." eller "En liten bit tårta kan inte spela någon roll i förlängningen..." eller "På semestern måste man unna sig lite extra, sen ska jag... träna mer/äta mindre" eller "Jag gör en sås på light-grädde för det är mycket nyttigare..." eller "Om jag springer en halvmil kan jag kanske äta den där chokladkakan..."
Jag har kommit på att jag inte gillar att ha sug efter grejjer, det var därför jag slutade röka för 7 år sedan. Och nu har jag aldrig sug, bara vanlig hunger- det är det bästa!

6 kommentarer:

 1. Du har så rätt, Veronica. Det är härligt att slippa blodsockerkarusell och bara bli hungrig, när magen är tom :)

  SvaraRadera
 2. Det ser utmärkt ut. Jag har faktiskt dragit ner lite på min älskade fruktkonsumtion, jag har varit stor konsument på den biten.
  Ändå gången då jag äter frukt är då jag cyklar förbi grannens träd på väg till skolan.
  Annars håller jag mig ganska strikt, vilket fungerar bra

  SvaraRadera
 3. Word! Du sätter alltid så bra ord på saker :)

  SvaraRadera
 4. Instämmer.

  Likadant för mig när det gäller rökningen också. Är så glad över att slippa det beroendet - gillar inte känslan.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. JA du har så rätt. Jag gillar heller inte att vara sugen så varför skulle jag förstöra drygt sju veckor av bara bra mat som jag intar när jag är hungrig och INTE sugen. Återigen: din blogg är verkligen trevlig att läsa och du ger så inspirerande och goda recept, vilket passar bra när jag älskar matlagning.

  SvaraRadera
 6. Det är PRECIS så jag känner! Det där tänket du beskriver fanns alltid hos mig när jag viktväktade (eller testade nån annan diet). Nu är det aldrig några problem med suget - man kan ju inte ha några problem med nåt som inte finns!=))

  SvaraRadera