tisdag 21 september 2010

Frukostvariation

När man pratar LCHF med sådana som inte äter LCHF så dyker en fråga upp rätt fort. Frukosten. Vad äter man då?!?
Antagligen dyker frågan upp för att frukosten är bröd & kolhydratförknippad mer än någon annan måltid. Bröd, flingor, juice...
Och hur mycket varierade vi våra frukostar före LCHF? Jag åt på vardagarna youghurt och muslie (sockerfri men bara spannmål....) och en hårdmacka med philadelphiaost eller några ostskivor på.
På helgen blev det ibland mjukt osötat bröd, annars samma som ovan. Någon macka mer eller lite mer pålägg eventuellt. Mer spännande än så var det inte.
Många, helst kvinnor, verkar ha svårt för tanken med äggröra eller annat varmt på morgonen. Mitt tips då-Hoppa över det i början! Ät en frukost som är lik den du är van vid fast med mer fett och mindre kolhydrater. För radikala förändringar leder ofta till att "Det här fungerar inte".
Min frukost idag: Äggmacka gjord på hemgjort knäcke (fröknäcke utan kolhydrater). Smör och majonnäs på. 1 dl turkisk youghurt med blåbär och hallon och en kopp te.
Ingen speciellt "radikal" frukost. Ät gärna två ägg, helst om du snålar med fettet:-)

2 kommentarer:

 1. Turkgräddyoghurt...mmmmm
  Hälften turkyoghurt hälften grädde blandas, helst elvispas, eller mixas om man vill ha bär i!
  Gott som godis!
  Tyvärr... då det för mig ger på tok för mycket kolisar, klarar NOLL sådana, annars drar stora sockersuget igång, med flera dagars abstinens och väggklättrande, huvudvärk, dimhjärna...
  Två tuggor äpple räcker för att dra igång eländet igen... NOLL är det som gäller. Jobbar än på mitt halva äpple från i fredags!

  SvaraRadera
 2. Det där knäckebrödet låter intressant...har du något recept?

  SvaraRadera