torsdag 30 september 2010

Gott bubbel!

När man inte ätit socker på ett bra tag förändras känslan för vad som är sött.

För mig tog det ett bra tag (för jag åt någon liten guldnougat, hemmagjort julgodis och kanske någon tårtbit under första 4 månaderna av min "diet")och jag har faktiskt blivit mer och mer strikt med godiset och söta saker. Detta innebär att om jag nu äter något som är sött, t ex en mörk choklad kring 60%-strecket eller en del glassorter så är allt jag känner att det smakar för sött. Det är helt enkelt inte gott!
Låter mig dock inte luras av det...:-) Jag vet att min hjärna vill ha sött och att "vänja" tillbaka sig att tycka att sött=gott går hur snabbt som helst!
Som om man efter 1 års rökstopp tar en ciggarett... Den första, andra och tredje kanske smakar äckligt och inte som man minns, men sen är man plötsligt fast igen, utan att man fattade vad som hände...

Läsk har jag aldrig druckit speciellt mycket, och jag kan ta en drink ibland nu (på light-läsk...) även om jag tycker att det lätt blir sliskigt.
Men något som jag tycker är gott och som känns lyxigt att dricka (ja, kanske är jag knäppp) det är smaksatt bubbelvatten! Loka, Ramlösa, det finns massor av goda smaker! Eller bara tillsätta citron och limeskivor till eget neutralt bubbelvatten. Eller till vanligt neutralt vatten också förresten. För mig smakar det mycket, mycket fräschare och godare än all läsk i världen! Skål!

1 kommentar:

  1. gillar också bubbelvatten, fast från att ha gått från den totala motsatsen.

    SvaraRadera