söndag 12 september 2010

Ny vecka, nya val!

Ny vecka, ny start. Men ändå inte... Visst äter vi lite festligare på helgerna och visst blir det gärna något gott vin då men så stor skillnad mellan vardag och fest är det ju inte. Lite av fest varje dag med LCHF:-)
Fantastiskt skönt att aldrig börja om! Att aldrig tänka "Den HÄR veckan, DÅ ska jag...äta nyttigt" För att sedan kanske misslyckas och tänka på fredagen att "Nu är det ju helg, jag startar på måndag istället..."

Det är lätt att lyckas varje dag om man samarbetar med sin hjärna och inte ger den sånt som triggar igång på andra saker. Då är det inte svårt att säja nej till bullen, tårtan, chipsen, godiset...
Att komma dit kan ta lite tid och ibland misslyckas man på vägen. Då drar man någon lärdom och går vidare! Och skilj också på "misslyckanden" och medvetna val. Att välja att äta en smörgås en gång i veckan är inget misslyckande. Så länge den smörgåsen inte gör att man blir sugen på andra saker och får en att köpa en påse ostbågar, då har man misslyckats med det viktigaste av allt- att få kroppen och hjärnan överens och att få valen att bli medvetna istället för omedvetna och impulsstyrda...

Katter misslyckas aldrig. I alla fall inte enligt de själva, de står över sånt:-)!

3 kommentarer:

 1. Åh, vilket härligt inlägg!

  Jag har levt med lchf sedan början av augusti och njuter verkligen av att det är så lätt. Och gott :)!

  Har dock på kalas gjort några val som inte kan anses som Lchf, men känt att det varit en självklarhet att fortsätta som jag börjat direkt efteråt. Jag kanske inte är så känslig..? Eller också supermotiverad..?

  Hursomhaver- jag älskar din blogg. En stor inspirationskälla och orsaken till att jag valde det här sättet att få kontroll på mitt liv. Tack!

  /Anna

  SvaraRadera
 2. Wohooo, ingen sån där "börja om känsla" idag inte. Första gången någonsin. Vågen visade -1.7 kg på en vecka och jag har ätit som en kung (eller iallafall som en drottning). Ser fram emot nästa mail från dig!

  SvaraRadera
 3. Anna- Stort, stort TAAAACCCK!!!!
  Man ska må bra av de val man gör, det är det viktiga!!

  Anna-Maria: Vad glad jag blir och ett JÄTTE-GRATTIS till en väldigt lyckad första vecka!!

  SvaraRadera