Powered By Blogger

måndag 6 september 2010

GI/LCHF

Om två veckor har jag bokat in mig på et föredrag med Ulrika Davidsson.
Jag tror att jag kan det mesta men tycker ändå att det ska bli kul och intressant och jag gillar hennes mat!

Att hon tidigare varit "GI-Ulrika" i olika tv-program och i olika kokböcker tycker jag inte är något hinder för att hon nu förespråkar även LCHF!
LCHF fungerar bäst för vissa (många) och så är det.
GI är en livsstil som fungerar perfekt för smala, friska människor utan några problem med magen, inflammatoriska sjukdomar eller sötsug.
GI fungerar för många andra bra som en "bantningsmetod" men är svår att hålla sig til pga den stora mängden kolhydrater som gör att sötsuget blir för jobbigt.
Så var det för mig! Inte blev jag mindre godissugen av fullkornspasta än av vanlig pasta! Det kanske bara tog en kvart extra innan suget kom...

Det är inte fel att vidga sina vyer. Att acceptera att en del människor kan äta en del kolhydrater och ändå må bra, medans andra måste hålla sitt intag extremt lågt för att må bra! Det är det jag tror på och så jag kommer jobba med kostrådgivning.

Om Ulrika däremot "predikat" LCHF och Viktväktarna hade jag varit skeptisk. För det är två fundamentalt olika saker och tappar därmed i trovärdighet...

4 kommentarer:

  1. På tal om ditt nya förlag. Vilka typer av böcker kommer det att ge ut?

    SvaraRadera
  2. Företag, inte förlag:-)
    Inga böcker alls planerade just nu utan kostrådgivning personligt, enskilt, webbaserat och i grupp...
    Men vem vet i framtiden...

    SvaraRadera
  3. Visst är det så att vi är många som gått via GI till LCHF. Det gör inte trovärdigheten mindre, som en del tycks tro, när man börjar förespråka LCHF.Snarare tvärtom, man har lärt sig en hel del på vägen till bättre och bättre mat.
    Jag började med Viktväktarna, sen Atkins, så GI och till slut LCHF.
    Det har gett mig en väldigt bred kunskap om bra mat på vägen.
    Lycka till med föredrag och företag. Ser fram emot din bok, när den nu kommer ;)

    SvaraRadera
  4. Håller med dig Birgitta, bra att vidga sina vyer och lära sig om bra mat!

    Haha, ja vi får se om boken:-)

    SvaraRadera