måndag 17 maj 2010

Grillat

Säsongen är kort i Sverige så det är bara att passa på och grilla nu när dagarna är ljumma och kvällarna är ljusa.Att göra små foliepaket och grilla tycker jag är väldigt praktiskt. Man gör allt på samma ställe och ingen (läs JAG!) behöver inte vara inne i köket och försöka synka potatisen i ugnen med det som ligger på grillen...

Här innehåller paketen:
Räkor, som jag stänkt lite Hickory på. 2-3 minuter på grillen och du har egna goda rökta räkor. Serverades med aioli.
Grönsakspaket med diverse blandade grönsaker...
Parmesangratinerad Sparris

Kyckling blir gott att grilla! Här är kycklinginnerfiléer, små och bra bitar som grillas färdigt snabbt. Marinaden var en torr ganska kryddstark kryddblandning som jag köpte färdig.
Till detta en sallad med babyspenat, avokado, tomater och paprika. Så härligt med färg på tallriken!
Som sås gjorde jag (ost-galning som jag är) en fetaostsås. Det är i stort sett samma sak som fetaoströran men jag tillsätter lite mjölk så det blir en sås istället.För att inte riskera att få i sig för lite ost så grillades även Halloumi...:-)

2 kommentarer:

  1. Såg i Buffe´(tror jag) ett tips med Halloumi som jag testade: Skär osten i ½ cm skivor, doppa i uppvispat ägg och därefter i sesamfrön. Grilla och ha i salladen. Jag använde grillpannan och hade osten bredvid salladen. Det är något jag kommer att göra fler gånger för osten blev jättegod!

    SvaraRadera
  2. Ah vad gott med grillat. Älskar kött och kyckling, och ost förstas ;-)

    SvaraRadera