torsdag 6 maj 2010

Frukostvanor

Jag tycker verkligen att det är viktigt med frukost, har alltid varit en riktig frukostmänniska som inte har några problem att äta så fort jag vaknar.

Om man vill äta LCHF men har svårt med för alltför mastiga frukostar så rekomenderar jag verkligen yougurt (10%-ig) med lite hallon/blåbär på morgonen!
Den godaste yougurten är Lidls grekiska yougurt på hink, men jag tröttnade på hinkarna som tog massa plats i soporna, så nu blir det den här från Arla som också väldigt god!Vill man inte/kan man inte äta mer än så, ta med ett kokt ägg eller två till jobbet/skolan, och ät det lite senare när det känns bättre att äta.
Vill du inte ha ägg, ta med två baby-bel-ostar och ät vid 10-tiden, så står du dig fint fram till lunch.

Min frukost idag:

Omelett på två ägg och en klick smör ovanpå
1 stoooor kopp te (dricker rött eller grönt te)
1 stort glas vatten
1-2 Omega 3Gott, mättande och jag står mig väldigt bra fram till lunchen!

3 kommentarer:

 1. Min frukost är liknande: Samma omega 3 som du, 2 st, 2 stora glas vatten, 2 stekta ägg i en klick smör tillsammans med lite salladslök, 1 msk röd stenbitsrom och lika mkt turkisk yoghurt (det är ju fredag ;)), stekfettet hälldes över. 2 stora muggar kaffe (enda under dagen) med äggmjölk på en äggula, Cocosa o vatten. Ja, 5 timmar står jag mig på detta!

  SvaraRadera
 2. Ååh min älskade yoghurt, jag har fått dille på just den yoghurten haha! Jag visste dock inte om att det fanns i 5dl-burk. Bra att veta :) Det är ju ibland lite kladdigt och krångligt att få ut de sista 1-2 dl ur tetrapacket

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är den god:-)?!
  Den lilla förpackningen har jag bar sett på t ex Ica Maxi och inte på "lokala affären".
  Helt rätt att det är lite meckigt att få ur allt ur tetran, det är baksidan...:-)

  SvaraRadera