måndag 31 maj 2010

Till morgonens frukost...

som för övrigt bestod av:
1 ägg med ca 1 msk majonnäs
1 skål (1 1/2 dl) turkisk yoghurt med 1 msk fröblandning (pumpafrön/solroskärnor/linförn)och 4 stycken jordgubbar
1 kopp te


läste jag denna stora artikel i min morgontidning...

Kolhydrater kan ge hjärtinfarkt!

Ett citat från artikeln:

"– För mycket mättat fett är inte bra, men inte så farligt som kolhydrater av dålig kvalitet, sammanfattar Mariane Uhre Jakobsen, doktor vid Universitetssjukhuset i Århus.

Det betyder inte att det är fritt fram för ensidig storkonsumtion av mättat fett. Det är fortfarande bättre att hämta mer av sin energi från fullkorn och andra långsamma kolhydrater med lågt GI och i synnerhet att växla över till mer fleromättat fett, vilket i dag är en bristvara...."


Intressant studie men varför är för mycket mättat fett inte "bra" och vad är för mycket fett? "Ensidig storkonsumtion" är sällan bra, oavsett vad det gäller...

GI tror jag är ett bra sätt att äta (utan light-produkter då!), bara magen tål fullkorn och man inte har problem med sötsug och liknande, för då är jag faktiskt säker på att enda sättet att då förhålla sig till mat är att minska ytterligare på kolhydraterna och öka fettet.

Vi är olika. Vi tycker om olika mat, är olika känsliga för att gå upp i vikt e tc.
Att leva med light-produkter och onaturligt sötade produkter är dock inte den typen av föda som någon bör inta!
Vi bör äta naturlig mat utan konstigheter och vi bör anpassa mängden kolhydrater efter vad vår kropp mår bra av och kan hantera.
Det är inte svårare eller konstigare än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar