Piffade även upp soppan med några ekologiska spenatblad, för att det skulle bli extra nyttigt och gott.
Gott blev det! Även skeptikern tog två portioner:-)
Nässelsoppa
Recept 4 personer
1 1/2 dl späda nässlor
1/2 gul lök
Ca 10 blad babyspenat (om man vill)
Ca 8 dl nässelspad
2 dl vispgrädde
4 msk smör
2 st grönsaksbuljongtärningar
Lite peppar och salt
Serveras med hårdkokt ägg
Skölj nässlorna noga i kallt vatten och koka dem sedan 5 minuter i lättsaltat vatten.
Fräs under tiden hackad lök och ev.spenatbladen i smör.
Ta upp nässlorna med en hålslev och lägg tillsammans med löken. Slå på ca 5 dl spad från nässelkoket, häll i buljongtärningarna och låt koka upp.
Mixa därefefter soppan slät, sätt tillbaka på spisen och tillsätt grädde, och ca 3 dl spad till.
Koka upp och servera
Grönt är skönt:-)!
Vad härligt med nässelsoppa! Det brukar jag också göra varje vår på de första späda nässlorna. Sååå gott och sååå nyttigt! Det är som att äta våren tycker jag :)
SvaraRaderaBra beskrivet, det var verkligen att smaka på våren:-)!
SvaraRadera