söndag 2 maj 2010

Vad naturen har att ge

Kände mig väldigt nyttig och ekologisk när jag tillagade Nässelsoppa gjord på egenplockade (mest plockade av mina snälla vänner som var med på landet, tack, tack) nässlor.
Piffade även upp soppan med några ekologiska spenatblad, för att det skulle bli extra nyttigt och gott.
Gott blev det! Även skeptikern tog två portioner:-)

Nässelsoppa
Recept 4 personer

1 1/2 dl späda nässlor
1/2 gul lök
Ca 10 blad babyspenat (om man vill)
Ca 8 dl nässelspad
2 dl vispgrädde
4 msk smör
2 st grönsaksbuljongtärningar
Lite peppar och salt

Serveras med hårdkokt ägg


Skölj nässlorna noga i kallt vatten och koka dem sedan 5 minuter i lättsaltat vatten.
Fräs under tiden hackad lök och ev.spenatbladen i smör.
Ta upp nässlorna med en hålslev och lägg tillsammans med löken. Slå på ca 5 dl spad från nässelkoket, häll i buljongtärningarna och låt koka upp.
Mixa därefefter soppan slät, sätt tillbaka på spisen och tillsätt grädde, och ca 3 dl spad till.
Koka upp och servera



Grönt är skönt:-)!

2 kommentarer:

  1. Vad härligt med nässelsoppa! Det brukar jag också göra varje vår på de första späda nässlorna. Sååå gott och sååå nyttigt! Det är som att äta våren tycker jag :)

    SvaraRadera
  2. Bra beskrivet, det var verkligen att smaka på våren:-)!

    SvaraRadera