söndag 2 maj 2010

Man kan inte träna utan kolhydrater...

Den har man hört några gånger...
Och jag trodde stenhårt på det själv också för bara något år sen. Pasta och åter pasta, om jag så bara joggade några kilometer i veckan...:-)

Så kul att Björn Ferry lyckades ta OS-guld på lågkolhydratkost och därmed bevisa att man faktiskt kan träna, och till och med på topp, utan att leva på gröt och pasta...

Läs intervju med honom här!

2 kommentarer:

 1. Hej jag såg din kommentar i min blogg...
  Ja du ser generellt ut att äta fin och bra mat där du bytt ut pasta/potatis mot mer grönsaker vilket såklart är en bra metod jag själv använt mig av vid viktnedgång. Så kör på, lite mer grönsaker och mindre mättat fett och håll vikten så blir det nog inga problem (enligt mig). Lycka till.

  Om Björn Ferry: Det är ingen direkt låg kolhydratskost då han åt 20E% kolhydrater och eftersom han själv säger han äter över 5000kcal per dag så blir det i gram väldigt mycket kolhydrater. Så det är ju inte ens närheten av en LCHF diet som medel anhängaren äter.

  Sen går det att träna hårt på strikt LCHF kost jag har inte sagt något annat men du kommer inte prestera lika bra i ett flertal former av idrotter jämfört med om du åt kolhydrater.

  Kolhydrater inom idrott är så otroligt vetenskapligt underbyggt att ska du förneka det kan du lika gärna förneka evolutionen.

  /Marcus Schober

  SvaraRadera
 2. Haha, tack för att det blev "nästan" godkänt...

  Angående Björn Ferry så handlar det ju inte, ur min synvinkel, om exakta mängden kolhydrater (såklart att det blir en del om man äter 5000 kalorier om dagen även om fördelningen i % är låg) utan att den procentuella fördelningen är så mycket lägre än generellt bland idrottsmän! Allt är relativt...

  Jag förnekar ingenting, men värt att reflektera över är ju ändå vilken MÄNGD kolhydrater man behöver för att prestera på topp?
  Och sen är det ju rätt stor skillnad på t ex Björn Ferry och medelmotionären...
  Men ett problem (tror jag!) är att medelmotionären tror att han/hon måste äta mycket kolhydrater för sin medelmotionärsnivå, för så har vi blivit upplärda...

  Tack för ditt inlägg!

  //Veronica

  SvaraRadera