onsdag 12 maj 2010

Recept på köttfärssås, enligt önskemål

Tycker aldrig att köttfärssåsen blir identisk från gång till gång, men en fundamental sak som gör skillnad är att man ska låta det ta lite tid! Dvs, låt den stå och puttra, det gör att smakerna kommer ihop bättre.
Och en köttfärssås är ofta godare dag två.

Köttfärssås, recept 4 personer

400-500 gram köttfärs
En gul lök
1-2 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
1/2-1 dl rödvin
2 msk kalvfond
1 burk krossade tomater (använder bara Mutti!)
1 1/2 dl creme fraiche (LCHF-varianten)
Salt, vit/svartpeppar, cayennepeppar, timjan, basilika och grillsalt.


Bryn lök och vitlök (pressad eller hackad) på svag värme tills de blir mjuka men inte får färg.
I med köttfärs och bryn den färdigt tillsammans med tomatpuré, rödvin och kalvfond.
Häll sedan på krossade tomaterna och krydda.
Låt koka ihop minst 15 minuter, gärna 20-30 minuter.
Smaka av! Krydda mer om det behövs.
Blanda i creme fraichen och servera.

Ibland tillsätter jag lite rivna morötter eller soltorkade tomater i köttfärssåsen, det tycker jag blir gott.
Rödvinet kan uteslutas men jag tycker det ger en väldigt mustig och god smak.

2 kommentarer:

  1. Mm köttfärssas är gott och man kan verkligen variera den lite som man vill =)

    SvaraRadera