Tycker aldrig att köttfärssåsen blir identisk från gång till gång, men en fundamental sak som gör skillnad är att man ska låta det ta lite tid! Dvs, låt den stå och puttra, det gör att smakerna kommer ihop bättre.
Och en köttfärssås är ofta godare dag två.
Köttfärssås, recept 4 personer
400-500 gram köttfärs
En gul lök
1-2 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
1/2-1 dl rödvin
2 msk kalvfond
1 burk krossade tomater (använder bara Mutti!)
1 1/2 dl creme fraiche (LCHF-varianten)
Salt, vit/svartpeppar, cayennepeppar, timjan, basilika och grillsalt.
Bryn lök och vitlök (pressad eller hackad) på svag värme tills de blir mjuka men inte får färg.
I med köttfärs och bryn den färdigt tillsammans med tomatpuré, rödvin och kalvfond.
Häll sedan på krossade tomaterna och krydda.
Låt koka ihop minst 15 minuter, gärna 20-30 minuter.
Smaka av! Krydda mer om det behövs.
Blanda i creme fraichen och servera.
Ibland tillsätter jag lite rivna morötter eller soltorkade tomater i köttfärssåsen, det tycker jag blir gott.
Rödvinet kan uteslutas men jag tycker det ger en väldigt mustig och god smak.
Lättlagade Midsommartips – Laxröra, gubbröra och jordgubbssallad
-
Glad Midsommar Jag önskar alla mina läsare en riktigt fin Midsommar, med
god mat och förhoppningsvis en hel del sol och värme. Idag bjuder jag på
tre snabb...
4 dagar sedan
TACK för ett så utförligt svar på min förfrågan :)
SvaraRaderaMm köttfärssas är gott och man kan verkligen variera den lite som man vill =)
SvaraRadera