lördag 17 juli 2010

Asien fast i Sverige

Spett igen...:-)
Kyckling marinerad i lite honungsmarinad, kryddad med lite chili.
Serveras med en god jordnötssås:

Jordnötssås
Recept 4 personer

4 (rejäla..) msk jordnötssmör
2 dl kokosmjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk sambal olek eller lite chilikrydda/cayennepeppar
1 msk lime (inte nödvändigt men gott)
1 msk soja (för färg)


Koka upp kokosmjölk och grädde och rör sedan i jordnötssmör och låt puttra på låg värme ca 7 minuter så att såsen blir krämig.
Tillsätt sambal olek, lime och soja.

4 kommentarer:

  1. Hur många kolisar är det i jordnötssmör?
    OM jag nu skulle lyckas hitta rätt burk...! Utbudet på landet är högst begränsat.
    Finns på nätet, kanske, om man orkar leta!
    Hur som, jag som försöker nolla, ska nog inte äta det, även om det låter fantastiskt gott!
    Att blanda jordnötssmör, grädde och kokosmjölk, då blir det nog för mycket av det goda!

    Tack för en fin och bra blogg!
    Kikar hit varje dag!

    SvaraRadera
  2. hur gör du honungsmarinad? bara honung?

    SvaraRadera
  3. Mums va smaskigt det verkar! Det här receptet norpar jag direkt!=))

    SvaraRadera
  4. Slottets lilla värld:
    Olika i olika burkar men i denna 16 g/100g. Jag är inte så strikt när det gäller mat man äter i mindre mängder, här t ex 1 msk/person. Men om du vill nolla är det inget för dig:-)...
    Själv gillar jag god och varierad mat för mycket för att nolla, om jag inte går ner i vikt tar jag till andra knep.
    TACK, kul att du tycker det:-)!

    Alice:
    Var lat, och köpte en färdig marinad...
    Annars kan man ju göra själv med lite honung, olja, soja och kryddor t ex

    Åsa-Maria: Varsågod:-)

    SvaraRadera