tisdag 13 juli 2010

Semester och vikt

Nu är det snart dags, även för mig...:-)
Har ju testat på utlandsresa (Sydafrika 3 veckor) och LCHF och det gick bra.
Höll mig inom ramarna förutom en chokladfondant med hemgjord glass som var fullkomligt himmelsk och värd varenda tugga... Känner därför ingen oro för att semestern ska innebära att det "spårar ur" på något sätt, men semester är semester och då vill man kanske ha lite extra?
Jag tror, som vanligt, att det viktigaste är att man bestämmer sig innan för vad som är okej/inte okej. När glassen eller jordgubbstårtan står framför dig ska du redan vara klar över vilket beslut du ska fatta.
Under min semester är det OK att:
-Dricka mer vin än vanligt!
-Äta mer goda ostar
-Äta mer nötter
-Äta lite glass (ren glass i förpackning, t ex ekologisk vaniljglass från SIA)
-Gå upp max 1 kg
Jag håller alltså inte på med viktminsktningsprojekt under min semester, målet är helt enkelt att hålla vikten och det är bra nog, för mig!

Hur tänker ni med semester och diet? Är ni stenhårda med allt ni äter eller förändrar ni ert ätmönster när det blir semester?

Själv vet jag att jag inte kan förändra ätmönstret, för då går det åt skogen, (många semestrar som spårat ur matmässigt)... Däremot kan jag äta lite extra av det som är gott och LCHF-vänligt utan att känna det minsta dåliga samvete, och det känns bra!

2 kommentarer:

 1. Jag har precis varit hos min syster i Norge och det var första resan sen jag börjad med lchf (började för drygt 7 v sen). Visst, det är ju "bara" Norge men rutinerna ställs lite på ända när man inte är hemma. Jag säkrade lite och tog med en moussaka och lite köttfärssoppa, men syrran hade tänkt på mig och lagade lchfkost, vi fick tacos ena kvällen, vi åt ute nån kväll och sista kvällen fixade hon en tacopaj (mycket taco!) som var lchf fullt ut, alltså ingen botten utan creme fraiche å färskost istället. Hon stöttar mig stenhårt i detta! Inte alla som bryr sig så...

  När det kommer till vad som ska vara ok och inte när man är borta så håller jag med dig, jag tar gärna extra vin och nötter, älskar nötter i alla modeller! Men maten är jag noga med, vill inte sabba allt jag kämpat för bara för att jag är borta på semester. Maten är ju så himla god så jag känner inte att jag försakar något heller för den delen.

  Men det är ju så olika från person till person, jag brukar ta ett snack med mig själv om hur jag vill ha det och vad jag strävar efter, och då blir inte valet så svårt, jag vill gå ner i vikt, då måste jag hålla mig från kolhydraterna. Enkelt för mig, men kanske inte så enkelt för nån annan...

  Ha en bra dag!

  Åsa-Maria

  SvaraRadera
 2. Precis som du säjer så är det just det där med förändringar av rutiner som kan vara lite lurigt...
  Jätteroligt att höra att du fick sånt stöd och "anpassad" mat, stor eloge till din syster:-)!

  Ha en bra dag du med!

  SvaraRadera