söndag 4 juli 2010

Värme och varm mat

När det är sommar och varmt så blir man oftast inte lika hungrig tycker jag. Och man kanske vill ha något "lätt".
Men hur äter man "lätt" när man äter lågkolhydratkost och ska få i sig mycket fett?

Jag håller nu på och experimenterar med lite sallader som man blir mätt av och som ändå känns fräscha.
Här är ett bidrag:

Fetasostsallad med paprikamajonnäs
Recept 2 personer


Spenatblad
Ruccola
1 paprika
Några gurkskivor
1 paket fetaost
Lite olivolja
Salt/peppar
Några valnötter(om man vill)


Blanda salladen med gurkan. Häll på två msk olivolja och krydda med lite salt och peppar. Skiva därefter över paprika och fetaost och toppa med. Hacka lite valnötter på toppen.

Mixa ca 1-1 1/2 dl majonnäs med 1/2 röd paprika. Jag kryddade med lite cayennepeppar också för att få aningens sting i.
Servera till salladen.
Vad har vi nu?
Jo, nyttigt, "lätt", fett och gott. Och morgondagens lunch på jobbet!
Några oliver i hade suttit fint, men de var slut i kylen.
Mycket bättre än salladerna på stan, om jag får säja det själv:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar