fredag 23 juli 2010

Saknar du bröd?

Man har ju petat i sig en och annan smörgås genom åren... Varje dag till frukost, ibland till lunchen (en lättlunch=en macka...) och när man är på restaurang (innan maten...).
Bröd kan vara himmelskt gott, men ibland har man nog tagit den där brödskivan för att den funnits där och inte för att brödet alltid varit så fantastiskt. Till frukost saknar jag inte bröd alls nu längre, tycker ägg-frukostarna är mycket roligare och godare.

Det man saknar med bröd egentligen, tycker jag, det är ju den där känslan av nybakat, smör som smälter och en god ost...
Och det KAN man ju äta fortfarande!
Nygjorda Poones eller liknande blir en perfekt middag, frukost eller mellanmål. Som skapar mättnad, och inte ger sug efter mer.

Om man inte orkar göra någon mat och vill ha något mättande fort så är det här perfekt!

Så här gjorde jag dagens 5 bröd:

5 ägg
1 1/2 dl Pofiber
2 msk fiberhusk
2 msk grädde
1/2 tsk salt
1/2 dl krossat linfrö
1 1/2 tsk bakpulver
Dekorerades med pumpakärnor


Vispa ihop ägg och salt och grädde. Vänd ner linfrö, fiberhusk, Pofiber och bakpulver och gör en jämn smet. Låt stå till sig 5 minuter och dutta sedan ut 5-6"frallor" på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen på 200 grader ca 7-9 minuter.

Ät med mycket smör och gärna en lagrad god ost...

4 kommentarer:

 1. Hej. Har börjat testa det här med lchf, och undrar om det är okej att äta poones i början av dieten? var köper man fiberhusk och Pofiber? strålande blogg förresten =)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kul att höra!

  Ofta får man testa själv hur mycket kolhydrater man "tål" för viktminskning. Jag äter inte mycket "bröd", kanske ett par gånger/månad. Tror att det är extra bra att vara strikt i början, det är min erfaranhet!

  Pofiber och Fiberhusk köper man på t ex Ica Maxi eller större mataffär bland de glutenfria artiklarna.
  Lycka till med LCHF:andet:-)!

  SvaraRadera
 3. Verkar riktigt gott och nyttigt, måste testa detta!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Idag provade jag det här receptet, men istället för Pofiber använde jag fibrex och lite mer fiberhusk (ca 2 msk mer) än i ditt recept för att få rätt konsistens på smeten. Jag hade halva mängden hela linfrön (istället för krossade för det var vad jag hade hemma)och andra hälften krossade sesamfrön. Det blev kanon!!! Min man och jag är överens om att det smakar precis som det bröd vi brukade köpa. :-)
  Tack!

  SvaraRadera