torsdag 22 juli 2010

Halva filéer och mycket gult på tallriken

Kyckling är god och bra mat tycker jag! Lätt att variera och finns i olika former såsom filéer, kycklingben, kycklinglårfiléer, klubbor osv.
När jag grillar kyckling gillar jag de där halva kycklingfiléerna. Halverade på bredden så att de är tunnare. De går snabbt att grilla och känns möra och saftiga.
Dock är kyckling magert kött och man ska ju bli mätt också... Men en klick smör på den nygrillade filén (gärna kryddsmör eller örtsmör!) och en god äppel & curry-sås så har man enkelt löst fettbristen.
Det blev även en halv majskolv med smör och salt, såååå gott!
Ni som är mer strikta-uteslut majsen. Ni som är mindre strikta, ta en hel majskolv:-)!

2 kommentarer:

 1. Fy fasen, tack för en superblogg! Jag har kört med lchf i 2 veckor nu, har tappat 3 kg och minskat 8 cm runt magen (degklumpen som bebis lämnat efter sig...) Din blogg inspirerar mej verkligen, och jag ahr hittat många smaskiga recept jag ska testa. Pizza på söndag tror jag! ;)
  Ett par frågor bara. Äter du grönsaker till alla måltider? Jag har svårt att orka sallad o så när jag käkat en fettrik måltid, men försöker äta matiga sallader ett par ggr i veckan. Räcker det tror du?
  Hur många kg går du ner i veckan?
  Har du vissa dagar då du tillåter dej att äta vad du känner för, eller håller du ALLTID lchf-linje?
  Tack igen för en superblogg!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 2. Hej Emma!
  Stort TACK till dig och GRATTIS till minskning av kg och centimetrar!

  Jag äter lite grönsaker till de flesta måltiderna. Inte några berg av grönsaker men jag gillar färger:-) Paprika, broccoli, kål osv innehåller mycket vitaminer och antioxidanter och jag gillar att veta att jag äter lite sånt:-) 1/2 paprika innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som en apelsin, så man behöver inte äta gigantiska portioner.
  Jag har gått ner 3 kg första veckan och sen mellan 0,3-1,0 kg/vecka NÄSTAN alla veckor sedan sepetember... Hade säkert kunnat gå fortare utan vin och nötter och choklad, men för mig är det okej.
  Nu kommer det här låta larvigt men jag äter vad jag känner för varje dag:-)! Så känns det... MEN, jag förstår hur du menar och mitt svar är att du nog ska försöka vara strikt i början och inte tänka på undantag, för att sedan se hur du kan äta och leva "resten av livet". Det är undantag och godisdagar som fått MIG att trilla dit förut (när lördagsgodis blir fredags och lördagsgodis och kanske på måndagen som är så trist osv, osv...), så godis håller jag mig långt ifrån nu, men det känns bra:-).
  Lycka till!!

  SvaraRadera